Luister alle programma's na van "Oep Trot Deur Groét Antwarpe" via Luister mee.

André Appeldoorn

André Appeldoorn
Echte naam
André Appeldoorn

André Appeldoorn  Biografie

Na en tijdens zijn grafisch-artistieke opleiding studeerde hij algemene muziekleer, trompet en piano aan het Antwerps Conservatorium en diverse muziekacademies, later volgde hij de wereldbefaamde Bercley arranging-cursus.

Desalniettemin is hij in de eerste plaats een rasechte live-performer en speelt hij basgitaar als geen ander.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat ontelbare nationale en internationale producers , artiesten en orkesten beroep op hem deden voor concerten en plaatopnames.

Ook bij ontelbare televisie-shows en opnames was zijn werk te horen .

André alias “den appel” is de bezieler en orkestleider van de inmiddels legendarische “Mansana Salsa Band” en van de “Modern Swing Big-Band”.

Eveneens staat André behoorlijk zijn man als vocalist. Hij is geen echte zanger, maar zijn muzikaliteit, talenkennis en zijn warme baritonstem zorgen voor een goede interpretatie van het betere lied.

Bij vele video- en filmproducties alsook bij promotiespots, op platen, bij theater en op CD componeerde hij de aangepaste muziek in diverse stijlen.

André speelde gedurende negen jaar bij zowat alle orkesten van de Belgische televisie- en radio-omroep BRT. André was ook gastmuzikant in het filharmonisch orkest van Vlaanderen en het VRT symphonisch orkest olv Dirk Brossé

Antwaarps met den Appeldoorn;:

hij maakt Deel uit van het studioproject ” De Poesjenellen” samen met Ronny Sigo.
Ook heeft André in de live band gespeeld van Serge En Rita, hij stond ondermeer mee op het podium in Angola (de Belgische week in Angola).