Luister alle programma's na van "Oep Trot Deur Groét Antwarpe" via Luister mee.

Borsalino

Borsalino
Echte naam
Borsalino
Welke genre's ?
muzikaal theater

Borsalino  Biografie

Borsalino: de hoed met stijl, met melancholie ook. Is de deuk te diep, dan oogt hij weer vrolijk- Borsalino neemt de hoed af voor liefhebbers van nummers met inhoud en speelde op vele plaatsen.
de groep kwam op de Antwerpse- en Limburgse tv, en behoorde tot de selectie van de Nekka-wedstrijd. Hij deelde het podium met onder meer ’t Scheepsfolk (Nl), Marée de paradis(Fr), Soleils Boulonnais (Fr), en Hot Rats (GB).

er wordt muziek gemaakt bij verschillende gegevens:

Vruuger in ’t Schipperskwartier:
Het Antwerpse Schipperskwartier – the Skippersquarter – ooit beroemd van China tot Parijs als het Zeemansparadijs, in een vrolijke mix van eigen liedjes en meezingers met  vleugjes noir, hilariteit en amour. Over Falco de Lampagne en zijn klooster, de ‘Vrouwkes van stade”, cabaret, cabardouchkes, en de Palais des Fleurs, over de Prinses van het havenkwartier, Windy de opblaaspop, en Mie Rets met haar tien kinderen. Enkele eigen liedjes kunt u hieronder beluisteren, de covers gaan van ‘Ik doe wat ik doe’ tot ‘Walk on the wild side’ en onder meer ‘Ik wil deze nacht in de straten verdwalen’. Kortom: Borsalino bezingt de wijk, haar bezoekers en bewoners sinds het begin van het vorige millennium!
met vertelsels ook uit de Poesje van Antwerpen!

Ward van het 13e:
1968. Ward Ceulemans heeft Alzheimer en denkt dat hij opnieuw soldaat is in 14-18. Deze voorstelling naar de roman van Roland Bergeys (uitg.de Vries-Brouwers) beschrijft het leven van Ward en dat van zijn liefje Ida ‘Anderland’ Dergent die naar het Engelse Elisabethville vluchtte. ‘Aanvallen!’ is pakkend, doorspekt met humor, en verlucht met projecties. De opvoering is een mix van liedjes van toen en eigen nummers.