Luister alle programma's na van "Oep Trot Deur Groét Antwarpe" via Luister mee.

Zjuul Krapuul

Zjuul Krapuul
Echte naam
Zjuul Krapuul

Zjuul Krapuul  Biografie

Zjuul Krapuul (heet uiteraard niet echt zo, maar Hijzelf geeft zijn echte naam niet graag prijs)
Ongetwijfeld door het grote publiek gekend van bij Katastroof, dat Zjuul mee stichtte in 1977.
Maar er is nog muzikale geschiedenis voor 1977…

Het is 1966 als de toen dertienjarige Zjuul toetreedt tot zijn eerste orkestje ‘X 66’, wat na vele bezettings- en naamwijzigingen (‘K 13’, ‘Knal’, ‘Mother’s Child’) uiteindelijk uitmondt in 1970 met een stabiele line-up ‘Witches Cauldron’, afgekort ‘W.C.’. Door de toen nog verplichte legerdienst van verschillende leden viel de groep twee jaar later uit elkaar.

Er was ook nog Het Vetpotteke, dat toch wel succesvol was aangezien er regelmatig optredens plaatsvonden.
Het was een nederlandstalige groep, met Kempische invloeden.
Enkele Katastroof nummers zijn ontstaan bij Het vetpotteke, uiteraard van Zjuul’s hand.
Er bestaan nog opnames van (oa in Jos Smos zijn bezit).
Door onder andere verplichte legerdienst van de andere leden, was Zjuul verplicht om Alleen te gaan spelen.

Ondertussen was Zjuul ook nog lid van de hard-rock Covergroep Yelp (heette eerst Explosion).
Deze groep heeft bestaan totdat Katastroof in 1977 werd opgericht.

In 1977 dus de opstart van Katastroof tot op heden, maar tussen 1977 en nu zat Zjuul ook niet stil…

Van 1998 tot 2002 treed Zjuul geregeld op met ” De Bende Van Zjuul krapuul”
Interne persoonlijke problemen maakten het echter onmogelijk om samen nog afspraken te maken.

Merkwaardig….

We dateren 1994, Zjuul was de eerste binnen Katastroof die met een solo Single op de proppen kwam, in 1996 gevolgd door zijn eerste solo Album.
Anno 2016 heeft Zjuul 31 solo albums bij elkaar geschreven, 1 EP, 1 Single-CD

Discografie:
Single-cd: Wij zen varkens/l-Lot me ni alleen vannacht (1994)

EP: Big Red machine (1998)

Nr Titel Jaar
1 Axatzen statum oeck 1996
2 Boerenbedrog 1997
3 De Tantalus kwelling 1998
4 Dithyrambisch 1999
5 Incognito 2000
6 Schizophreniah 2001
7 De zevuste nemel 2002
8 Ne nacht in den opera 2003
9 Baroque & Roll 2003
10 Stigmata I 2003
10 Stigmata II 2003
11 Vox Populi 2004
12 Cavalier seul 2004
13 Fuga 2005
14 Pandemonium 2005
15 The Worst 2006
16 Carmina Pagana 2006
17 De Parochie van St. Inxock 2007
18 Propaganda 2007
19 Klokkespijs 2007
20 Dapoteoze 2008
21 Delirium tremens 2008
22 Pipi 2009
23 De eindeloze missie 2010
24 Poepsimpel 2010
25 De rattenvanger van ’t Stad 2011
26 Retropolis 2012
27 Metalmorfoze 2012
28 Beren in de polder 2013
29 Tram 6 2013
30 Onderkover 2013
31 Het ei van Columbus 2015

Meer van deze artiest. ,

Katastroof

Katastroof

Jos Smos, Katastroof, Stef Bef, Zjuul Krapuul