Niet direct een originele naam zal u denken , maar de bandleden én de teksten zijn dat wel. Johan ( banjo ) , Jan ( fluit ) , Wim ( bas ) , Steven ( accordeon ) en Didier ( gitaar ) zijn meer dan 30 jaar geleden nog samen in de scouts geweest . Met uitzondering van Steven , die er pas in 2015 is bijgekomen . Tijdens deze tijd vol “” scouting “” kwam het idee om tijdens de jaarlijkse BBQ wat liedjes te komen zingen ; en Dammateurs waren geboren ! We spreken dan over 1986.

Eerst werden covers gespeeld maar al snel kwam het idee om zelf ook tekst en lied te gaan maken De inspiratie wordt steeds gehaald uit ons dagdagelijkse leven : dus herkenbaar voor jong en oud ! Zo wordt er gezongen over  onderwerpen als : “” D’en ozon ( over het gat in … ) , Dré de massochist , De Sauna, D’Ardennen, De Chinees ,   Den Tijd van toen ,  De Sloefenclub, Den Jogger , etc….  Nog een sterk punt van deze Antwaarpse groep is de interactie met het publiek . Steeds weten zij het publiek mee te betrekken in hun optreden wat meermaals voor hilarische en humoristische momenten zorgt. Niet te missen dus !

Er werd de afgelopen 30 jaar overal opgetreden   : tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de vrouwengilde, op een trouwfeest ,  op een verjaardagsfeest , op een zomerterras , in café’s , een privé feestje, tijdens een braderie , … voor Dammateurs is niks te heet of te koud. Als het echt gezellig moet zijn én er mag eens gelachen worden , dan zit u bij hen aan het juiste adres !

In de jaren 90 werd er ook een LP uitgebracht , en dit volledig in eigen beheer. En geloof het of niet , dit volledig op vraag  van het publiek.
Na een periode van rust zijn Dammateurs weer helemaal terug en met nog meer  ludieke , eigen nummers.

Hoe Dammateurs omschrijven is moeilijk , want zij hebben een eigen sound en visie en dat maakt hun zo apart. Maar als er toch één omschrijving moet gegeven worden dan is het deze  : “” Muzikaal amusement “” .
Kortom , wenst u ook een gezellige , humoristische en aparte avond te beleven , dan bestaat er maar één tip  : boek Dammateurs

Gelijkaardige berichten