Walter Huybrechts begon als wasbordspeler bij een skiffle-groep alla Ferre Grignard en schakelde later als drummer over naar elektronische muziek bij de Belgische rockformatie “”The Explotions””.

Met “”Splendid””, een Nederlands/Belgische heavy-metal-groep, waren er vooral succesvolle optredens in Nederland. (bij Splendid zien we ook Marc Morlock terug…)
Nadien was er nog “”The Rogers”” een Belgische rock-groep.

Hij leerde gitaar spelen en verdiepte zich in kleinkunst, theater en cabaret met als gevolg meer dan 150 voorstellingen van de komische “”De Rock & De Roll”” show.
Onder de naam De Rok en de Rol verscheen 1 single: ’t dikkenekkelied als A kant en de B kant was zo van die dagen (bagatel had dit nummer ook in hun repertoire).
Jack Staal trad Walter bij op de single.

Ook werd door Walter een eigen toneelgroep “”Fusie”” opgericht en schreef hij verschillende toneelstukken, waaronder het succesvolle “”De Vlooientemmer””.
De revue “”Kontrast”” door hem geschreven, werd 16 keer voor uitverkochte zalen opgevoerd door toneelkring “”Blidscap”” te Zandvliet.
Hier komt de figuur Linke Sjarel uit voort.

Linke Sjarel deed mee aan ode Aan Antwerpen van ATV.
zijn ode ‘Snacht werd het openingsnummer op de cd die uit de wedstrijd voort vloeide.
hierna had kwam hij ook nog met een Antwerpse versie van ’t Dikkenekkelied naar buiten, even van onder het stof gehaald en gemoderniseerd.
’t dikkenekke lied werd den dikkenekkenjump.

Walter Organiseerde in 2008 het ”wagenspelfestival” op de Solftplaats in Berendrecht.

Walter lanceerde ook nog een kerstnummer, Kerstlink, geen idee of dat ooit openbaar online is gezet, ik verkreeg het zelf van Kim Van Hopeloos..

Helaas Overleed Walter op vakantie, we schrijven het jaar 2012.

Voor zijn dood was Walter nog bezig aan een cd, de Demo’s waren reeds af (deze verkreeg ik van Armand Nelen, groepslid van de vroegere Splendid groep)

Gelijkaardige berichten