Loewie Anders debuteerde op een podium op 14 jarige leeftijd met een tienerbandje dat Beatles-covers speelde.

Het bleef niet duren ……

Pas in 2009 begon het weer te jeuken en hij begon teksten te schrijven op bestaande songs uit de zestig- zeventiger jaren. Het begon met een Antwerpse versie van “”To make you feel my love”” van Bob Dylan en gecoverd door Adèle, Bart Peeters en Paul De Leeuw, onder andere. Geen vertaling maar een interpretatie in het Antwerps dialect. Met dit recept schreef hij nog een aantal teksten op bestaande nummers.

Hij begon de liedjes te zingen in Antwerpse café’s en debuteerde met het nummer “”Oemdak”” op verschillende podia in de zomer van 2010. Ook de in de pers bleef hij niet onopgemerkt en “”Oemdak”” werd gedraaid op lokale radiozenders (tot in Nederland toe), een vermelding op de Wild Site van Humo en Loewie werkte mee aan het ATV-project “”De nief Strangers”” van Carl Huybrechts.

Ondertussen zijn er eigen nummers geschreven. Oorlog en vrede, liefde en onverdraagzaamheid, macht en onmacht worden kleinkunstzinnig bezongen in het Antwerps.

Loewie Anders werd halve finalist van de Nekka-wedstrijd 2013-2014 en zong de préselecties in Podiumcafé Rood-Wit in Antwerpen en de halve finale in het Vlaams Cultuurhuis “”De Brakke Grond”” in Amsterdam.

Wat anderen zeggen: “”Hij bekeek het leven al langs verschillende kanten. Pas enkele jaren geleden nam hij z’n gitaar terug ter hand om die levenservaring te vertalen naar woorden en muziek. In de goede traditie van meesterlijke songschrijvers als Boudewijn de Groot / Lennaert Nijgh, Willem Vermandere, enz… kijkt Loewie Anders met niet-al-te-onschuldige ogen naar wat er in onze maatschappij allemaal gaande is. Hij ziet schoonheid, liefde en onrecht. Hij is een eersteklas waarnemer die de wereld om zich heen langzaam ziet veranderen en dat met anderen wil delen.

Met die ingrediënten vult hij een grote ketel, voegt er prima melodieën aan toe, roert er nog wat mooie beelden doorheen en vlecht het geheel samen tot enkele mooie pareltjes. Die brengt brengt hij voor u met een algemeen beschaafd Antwerps accent en bijzonder mooie stem.

Gelijkaardige berichten