De Antwerpse groep De Strangers gaat na jaren stilte opnieuw twee nieuwe nummers opnemen. De single “Oosterweel” is een cover van “What’s the pressure” van Laura Tesoro. De b-kant wordt “Da komt allemaal goe” op de muziek van “Fifty ways to leave your lover” van Paul Simon. De single is een promoartikel bij een nieuw boek over De Strangers.

De Antwerpse groep De Strangers is veertien jaar geleden gestopt met optreden, maar ter gelegenheid van de publicatie van een nieuw boek over de geschiedenis van de groep gaan de vier Strangers opnieuw de opnamestudio in.

“Twee jaar geleden verscheen een boek met onze liedjesteksten. De uitgever vond dat zo een succes, dat hij een nieuw boek heeft gemaakt over de geschiedenis van De Strangers. Hij vroeg ons om een promosingle op te nemen en dat hebben we “under pressure” gedaan”, zegt Alex Boeye op Radio 2 Antwerpen.

“We zijn op zoek gegaan naar wat de mensen momenteel bezighoudt en we zijn bij Oosterweel uitgekomen. Het nummer “Oosterweel” is gebaseerd op “What’s the pressure” van Laura Tesoro. Op 25 augustus wordt de single opgenomen.”

De muzikanten van De Strangers hebben de single met lichte tegenzin opgenomen. “We waren niet meteen enthousiast. Je moet weten dat drie van de vier nog levende Strangers al tachtigers zijn.”

De nieuwe single met b-kant en het nieuwe boek over De Strangers worden klaargestoomd tegen de Boekenbeurs in Antwerpen.

bron: De Redactie

Gelijkaardige berichten