dé enige echte comedyrockact van’t Stad

Bob Margey en Julio Saber ontmoetten elkaar in de woelige jaren 80. Eind jaren 90 en geïnspireerd door de grungeperiode richtten zij de groep De Mits op. Een Antwerpstalige punk ’n roll band met thuisbasis Deurne-Zuid. Gazet van Anwerpen omschreef hen ooit als een stel mafkezen dat de missing link lijkt tussen Katastroof en Clement Peerens. Bier, Sjoeke en het lijflied Altijd Meurrig worden als hun grootste hits bestempeld. Na een geschil over de inhoud van de rider splitte de band in 2008. Bob Margey bleef intussen verder muziek schrijven en bleef trouw aan het Antwerpstalig lied.

In 2009 richtte hij Bob Margey & the Failers op. Door overmatig misbruik van minderjarige whisky’s moesten the Failers uiteindelijk in 2011 forfait geven. Bob Margey trad sporadisch enkel nog solo op in de slaapkamer van een minnares. Zijn spel blijft nog steeds opmerkelijk performant en gaat er volgens vrouwelijke fans flink op voorhuid. Julio Saber verkaste na zijn carrière als voorman van De Mits naar Hoboken, New Jersey, woonplaats van croonerlegendes Frank Sinatra en Will Ferdy. Hij onderwees daar een tijdlang Lenape-indianen in de metaalkunde en werd hij verkozen tot voorzitter van de plaatselijke bierclub. Sinds een jaar is hij terug in Antwerpen en kruiste hij het pad van zijn oude makker Bob in café den Buffalo. Sinds de start van het WK in Brazilië werkt het duo aan een nieuwe muzikale attractie.

In Cavum Lex werken ze momenteel aan een satirisch liedjesprogramma dat begin 2015 in première gaat. Ze worden geflankeerd door de gebroeders Truyts uit Zuid-Deurne. Twee motards met een fetish voor voettochten naar Scherpenheuvel en gemalen koffiebonen. En dan is er nog Daisy Love, de blonde fritpotprinses en nachtegaal van de Seefhoek. Verwacht je aan een kwintet dat moderne lolpop afwisselt met oude livingrock. Met soms een dramatisch einde of een kolderieke intro. De snacks, het bier en de cholesterol hebben hun sporen nagelaten. Allicht, maar ne mens moet toch eten en drinken.

TOAST MARGINAL

Gelijkaardige berichten