Eli leerde gitaar spelen op zijn 11, en kocht zijn eerste elektrische gitaar op zijn 13 jaar. Sindsdien heeft hij ze niet meer losgelaten. Tijdens zijn tienerjaren is hij gitarist bij diverse rock- en bluesbands.

In 2001 richt hij de band iXina op, samen met Kristof Goossens op de drums, Bas Asselman op bas, en Pieter Deprettere (later Pauwel Berghman) op sax. Zelf neemt hij zang en gitaar voor zijn rekening. Hij had wat nummers geschreven voor kleinkunstavonden in ‘t Antwerps, en deze nummers werden herwerkt tot funk/rock en ska.

Na enkele jaren intensief optreden en enkele demo opnames, houdt de groep op te bestaan en gaan de groepsleden hun eigen muzikale wegen op. Eli zingt en speelt gitaar bij verschillende rockbands. In 2008 komen Eli en Kristof elkaar tegen, en besluiten iXina terug nieuw leven in te blazen, ditmaal met Jan Van Poyer (later Kevin Van den Merlen) op bas. Deze formatie houdt na enkele jaren terug een pauze.

In 2011 wordt de bezetting van iXina (Eli, Kristof, Jan) uitgebreid met Dag Tyteca op zang/gitaar en keyboard, en worden verschillende EP’s opgenomen en opgetreden, nu onder de naam Quatsch. In 2015 verlaat Dag de groep, en gaan ze terug door als trio. Hoewel de andere bandleden ook dikwijls met ideeën en melodieën afkomen, is Eli is de grootste songleverancier van zijn bands. De invloeden gaan van The Beatles tot Pearl Jam en van Hugo Mathyssen tot Engelse comedyseries.

Eli treedt ook solo op, waar hij nummers van iXina en Quatsch akoestisch brengt. Hij beweert de zoon te zijn van een van de leden van Katastroof. Zijn moeder en de groepsleden ontkennen alles.

2021 gaat in de boeken van de geschiedenis als het jaar van een ”Katastroof”
Zjuul krapuul verlaat Katastroof in September, eerder in dat jaar verliet ook al Stef Bef De Groep.

Katastroof werd niet opgedoekt maar gaat verder, weer als trio
leden zijn: Wout Stout, Jos Smos en ook den Eli
op 2 Januari 2022 kwamen Eli en Wout zichzelf voorstellen in het Radio Expres Programma Oep Trot. (herbeluister via mixcloud)

Eli blijft naast Katastroof nog actief met zijn Soloproject

Gelijkaardige berichten