Een Vlaamse actrice en zangeres.

Ze werd vooral bekend door haar rol van Sabrina Backeljau in de televisieserie Familie Backeljau.

Daarnaast speelde ze tot in 2005 regelmatig gastrollen in allerlei series. Sindsdien houdt ze zich vooral bezig met muziek.

Van Straten was de frontvrouw van de muziekgroep Bla Bla Bla.
Zij brengt zelfgeschreven, Antwerpse liedjes, meestal op de melodie van een bekend nummer. (Charles van Filet D’Anvers schreef voornamelijk de nummers) Op het podium werd ze bijgestaan door twee vrouwelijke lotgenoten en een band.

In 2005 brachten ze de cd Astemblief uit.

In augustus 2010 raakte bekend dat Iris ook deel ging uitmaken van De Nief Strangers, een muziekgroep die verwijst naar De Strangers en dus Antwerpse nummers bracht op een bekende melodie. Helaas Werden de Nief Strangers een kort leven beschoren.

Vanaf 2007 volgde Van Straten een opleiding orthopedagogie in het volwassenenonderwijs. Ze is werkzaam als begeleidster in de gehandicaptenzorg.

In 2011 speelde ze ook mee in de nieuwe serie op Ketnet (Galaxy Park). Daarbij speelde ze een vakantieganger en deed zo 3 afleveringen mee.

In 2012 deed Van Straten mee aan The Voice van Vlaanderen waar ze in het team van Alex Callier zat. Ze geraakte tot bij de beste vier deelnemers van de wedstrijd maar werd in de finale geëlimineerd.

Later in 2012 bracht ze een eigen album uit.
Hoboken heet het solo-project, geproducet door The Voice-coach Alex Callier.

Op het album bevinden zich 12 nummers, waarvan 11 covers met onder meer de single Walking on a dream, een cover van Empire of the Sun.
In 2015 nam ze samen met Karen Damen de single ‘De basis’ op, de opbrengst van deze single was ten bate van de slachtoffers van de aardbeving in Nepal.

Van Straten is moeder van twee kinderen. Deze speelden in de serie Zone Stad, ook de zoon en dochter van haar personage Ellen D’Hondt.

Nog een leuk weetje

Max, de Zoon van Iris, heeft een relatie gehad met de Dochter van Paul D’Hollander.
De MAx en Paul hebben samen 1 keer opgetreden in Antwerpen

Gelijkaardige berichten