Guido & Friends is een gelegenheid groep van vrienden uit de omgeving van Kapellen en ontstaan in de marge van de concertorganisaties en cultuurwerking van vzw KAS Attenhoven.

Guido De Schepper, zelf ondervoorzitter en medeorganisator van KAS, is de initiatiefnemer en de muzikale menner van het gezelschap. Hij verzamelde een paar muzikale vrienden en vriendinnen om zich heen om heerlijk en eerlijk met muziek bezig te zijn.

Qua genre zijn het vooral akoestische en vocale versies van iets minder populaire “klassiekers” in de pop, folk, kleinkunst, chanson en rock geschiedenis.

Het repertorium is dus ruim en gevarieerd; gitaren, vocalen en percussie brengen in harmonie eigenzinnige akoestische versies van net iets mindere bekende klassiekers.

Maar meer en meer legt Guido zich ook toe op het maken van Aantwaarpse teksten. Dit laatste begint een stabiele eigen vorm te krijgen en ook door de mooi gepaste vocale inbreng van vooral Guy vormen deze nummers stilletjes aan een groter aandeel in de playlist.

Nummers zoals: “Louis De Zwerver”, “Mijnen Maat den Ben”, “Stel A Veur”, “De mensen spelen gere spellekes”, “ In ‘t midden van de Winter”, “Als de Bla’dren vallen”, zijn Antwerpse versies van nummers van JJ Walker, Bobby Gentry, John Lennon, Joe South, Bert Jansch, Serge Gainsbourg …. En het blijft maar komen.

Samen met een varia aan Engelstalige nummer is er genoeg voor een apart, eigenzinnig, mooi en ook wel grappig programma.

Guido De Schepper: Semi-akoestische roundback gitaar, zang
Guy Renders: Akoestische gitaar en zang
Ronny Schuerman: Zang
Mieke De Schepper: Percussie en zang
Sanne Van Tricht: Zang
Evi Geysmans Klasieke gitaar en zang

Gelijkaardige berichten