Lacht nor mij en ik lach terug nor A. Is het echt allemaal zo simpel, Slongs? Hoe komt het dat jij altijd zo positief bent? Neem jij misschien happy pills?

Wel, het vraagt gewoon een beetje toewijding en zelfreflectie. En af en toe los met je smoel tegen de muur lopen. When the going get’s tough, the tough get going. Die eerste tough wil zeggen moeilijk, de tweede zachtmoedige vastberadenheid, een eigenschap die ook mijn grote helden typeert.

Mijn heroes en sheroes blinken uit in vreedzaam verzet. Het is de tweede tough die hen drijft. Hoe komt het dat Nelson Mandela na zevenentwintig jaar gevangenis niet verbitterd raakte? Hoe kan het dat Jezus stervend aan het kruis vergiffenis vroeg voor zijn vervolgers? Waar haalt de Dalai Lama zijn lichtvoetigheid vandaan terwijl hij al decennia in ballingschap leeft?

Wat al mijn helden en heldinnen gemeen hebben, is dat ze hun eigen geest leerden kennen. Om daarna heilzame eigenschappen als vriendelijkheid en mededogen te versterken, en negatieve zoals haat en hebzucht te stoppen. Om te zoeken naar wat ons verbindt en niet naar wat ons onderscheidt.

Elk op hun manier hebben die helden mij gevormd, van onzekere puber tot vreedzame krijger. Dit boek is mijn eerbetoon aan hen.

Slongs

Slongs (Charissa Parassiadis) heeft Grieks bloed maar is Antwerpse in hart en nieren. Van underground hiphop queen ontpopte ze zich in amper twee jaar tijd tot publiekslieveling met het hart op de tong. ‘Lacht nor mij’ was dé Vlaamse zomerhit van 2013, en leverde Slongs dat jaar de MIA Award op voor ‘Beste doorbraak’. In 2015 bracht ze haar debuutalbum Goeien Dag uit bij Sony Music, goed voor goud. Slongs is sindsdien een vast waarde geworden in het medialandschap, met talloze radio- en tv-passages. Zelf internationaal: begin 2019 zetelde ze in de jurgy van de Amerikaanse talent show The World’s Best (CBS). Op 8 maart 2019, Internationale Vrouwendag, stelde Slongs in de Arenbergschouwburg het langverwachte tweede album voor, #GOEGAAN. Ze toont zich dit keer van haar meest kwetsbare kant. Dankbaar voor wat ze bereikte, heeft Slongs afscheid genomen van Dievanongs, het typetje met de stoere blingbling uit de begindagen. #GOEGAAN is de openhartige reflectie van die evolutie.

Praktisch

Formaat 14 x 22 cm
Omvang 240 pagina’s
Uitvoering Paperback
Omslag Irene Schampaert
NUR 740
Verschijning September 2019
Uitgeverij Houtekiet
Verdeling VBK-België

ISBN 978-90-8924-769-8
Prijs € 21,99
E-ISBN 978-90-8924-716-2
Prijs € 14,99

Gelijkaardige berichten