Bart, Erwin, Erwin en Bart (BEEB) kennen elkaar al lang, van in de jeugdbewegingen en het ruimere dorpsleven van Leest en Hombeek, deelgemeenten van Mechelen. In de jaren 1970 maakten Erwin van Nobelen ((bas)gitaar en zang) en Bart Lauwens (drums) er furore met de hilarische ‘rock en (b)roll’ groep Hoera!, terwijl Bart Verlinden (gitaar, keyboards en zang) zich aan het meer serieuze muzikale werk waagde met de rockgroep Black City. Ze waren de eerste muzikale helden van Erwin Vloebergh (zang en (bas)gitaar) die wat jonger en toen nog niet muzikaal actief was. Dat werd hij pas in 1995 toen van Nobelen, Verlinden en Lauwens al grotendeels van het publieke muzikale toneel verdwenen waren.

Bij een jubileumconcert in het najaar van 2004 deelden een voor de gelegenheid weder samengesteld Hoera! en een goed op dreef zijnde Soul4You met Vloebergh als zanger het podium, en werd het muzikale live vuur bij van Nobelen, Lauwens en Verlinden stevig aangewakkerd. In mei 2005 vroegen ze Vloebergh te zingen tijdens een als éénmalig bedoeld optreden tijdens ‘Leest zingt’ met eigen Nederlandstalig werk aan de zijde van gastvedette Glenn Degendt (Get Ready), toen nog één van de weinige ‘echte’ Leestse bekendheden. Om snel te gaan werd een groepsnaam gemaakt uit de initialen van de voornamen van de groepsleden: BEEB (letterwoord met uitspraak zoals het Engelse ‘babe’).

Vanaf het eerste optreden op 28.05.2005 was BEEB in de Mechelse regio een begrip. Het (muzikale) verleden van de groepsleden, de grappige eigen nummers, de hilarische outfits en de dito podiumact zaten daar zeker voor iets tussen. De vriendschapsband en tal van nieuwe aanvragen voor optredens maakten het makkelijk om tot een meer permanente samenwerking over te gaan. In september 2007 verving BEEB succesvol de Nederlandstalige popgroep Nomaden op Cubido’s festival in Brussel, waarna het in 2008 opgenomen werd in het bijzondere culturele podiumaanbod van de Vlaamse overheid met het zgn. BEEByDol-programma. Het succesvolle programma werd in 2010, 2012 en 2014 verlengd en uitgebreid tot het algemene culturele podiumaanbod, het aanbod Buurtcultuur van de stad Leuven en het aanbod Podium van de Landelijke Gilden. In 2019 maakt het nog steeds deel uit van het aanbod Buurtcultuur van de stad Leuven en Cultuurcentrum 30 CC.

De voorlopige live hoogtepunten van BEEB vormen hun 3 optredens op de Gentse feesten in 2014 en 2015 (2x), de Beverse feesten in 2016, de Euro-eeuwfeesten (Puurs) in 2017 en 2018, op de Parochiefeesten in Malderen en op Noeveren kermis in 2019, in haar intussen soms met een gelegenheidsbassist en stergitarist Ludo Beken (o.a. Soul4You, Beken & Vloebergh, The Jevs) uitgebreide bezetting.

De voorlopige muzikale hoogtepunten van BEEB vormden tot voor kort haar singles:

Vanaf 13/12/2019 is BEEB’s eerste full cd verkrijgbaar. De opbrengst ervan gaat naar 9 goede doelen. De cd bevat, naast de singles Och was ik maar 2 panda’s, Zet het op feesboek en Dier Ossev Ankad Rie, 7 nieuwe nummers waaronder een party remix van Waar is mijne GSM? door D. Swartenbroekx (Buscemi). Een ringtone van dat nummer staat op https://www.youtube.com/watch?v=UXr3HkPwrUo en op de cd.

Meer informatie en contactgegevens:

Erwin Vloebergh, tel: 0477/69.82.96, E-mail: erwin.vloebergh@live.be,
Bart Verlinden, tel: 0477.32.15.71, E-mail: bartket@hotmail.com
https://www.facebook.com/beebxl/ , https://vi.be/beeb

Gelijkaardige berichten