De groep Antigoon is ontstaan einde jaren 70 in Antwerpse cafés. Oorspronkelijke bezetting was Patje Tokkel, Chris Fijn en Luc Barré. Na enkele jaren stopte Patje er mee en werd hij vervangen door Mon Plastron en Carl Cola.

Zij deden mee aan de wedstrijd “New Strangers” en wonnen die met het nummer “Tutterfrut”.  De prijs was een platencontract van de firma Monopole die het nummer op singel uitbracht. Na enkele weken stond het op nummer 2 van de Vlaamse Top 10. Ook de opvolger Geilbert scoorde goed.

Met de steun van de verschillende vrije zenders werden nog verschillende “singels” gemaakt: De Lopende Band, Het Huizeke en D’n Deurpstier.

Zij nemen deel aan een project van BRT 2 Antwerpen en zetten het nummer “Gasthuizentango” op de LP “Levend Antwerps Chanson”. Luc haakt af omdat zijn beroep als ambtenaar geen bijverdienste toelaat. Chris, Carl en Mon doen echter verder en vervolledigen de naam van de groep tot Trio Antigoon omdat er veel verwarring bestond met Radio Antigoon, waarmee ze geen binding hadden. Zo gaan ze verder tot midden de jaren 90 terwijl ze alle drie een beroep hebben in diverse maritieme beroepen.

Positieve ontwikkelingen in het beroepsleven maken een verderzetten onmogelijk zodat de groep tijdelijk “on hold” wordt gezet. Ook het verdwijnen van de vrije radio’s speel hierin een rol. In 2009 nemen ze de draad weer op. Door brug- en echt pensioen komt er terug voldoende tijd vrij. Zij doen een paar testoptredens en merken dat ze het nog kunnen en het publiek positief reageert.

Zij toeren nu met een avondvullend programma (90 minuten) onder de naam: PROPER LIEKES BEHALVE EEN.

Contact:

Mon Somers
+32 (0) 477 65 35 35

Gelijkaardige berichten