Deze voorstelling met eigen liedjes, verhalen, films, geschreven, gezongen en gespeeld door Lien & Bart, werd bedacht door Lien tijdens een trip naar Berlijn en volmondig goedgekeurd door Bart.

Lien ontdekte als kind het leven achter De Muur in het Oostblok, waar leeftijdsgenootjes en hun mama’s en papa’s leefden op een heel andere manier. Een leven dat constant werd gecontroleerd en gedomineerd, niet alleen door de Stasi, maar ook door de buren. Hun leven werd geregeld, gestructureerd en tot in de puntjes uitgezet door de instanties. Een leven, zo dichtbij, maar waar bruine suiker zo goed als onbekend was net als gele bananen, waar je met Trabant en Wartburg moest rijden en uren in de rij moest staan om een ‘zakje’ melk te bemachtigen. Het leven dat zo rooskleurig werd voorgesteld, maar nooit eerder zo grijs bleek…

Lien & Bart willen d.m.v. eigen liedjes en MUUR Wereldoorlog I linken aan de actualiteit. Een oorlog staat nooit op zich en de gevolgen zijn niet te overzien en duren generaties lang verder. Geworteld in de geschiedenis van WOI, maar met meer dan een blik op de actualiteit en uitgebreid naar tal van MUREN in de hele wereld.

Dit alles gekoesterd in typische Lien & Bart – liedjes, omhuld door verhalen, gezegend door hun stemmen, verlicht door hun dialecten, verzacht door hun spontane en sympathieke manier van doen op het podium, ondersteund door films van een professioneel kaliber en hoopvol gestemd!

De officiële première van MUUR vindt plaats in het najaar 2017 in GC ’t Forum te Wervik. Echter, boekingen zijn ook vroeger in 2017 mogelijk.

Meer informatie

http://www.lienenbart.net

Gelijkaardige berichten