Scale, geboren als Kris Strybos zette zijn eerste stappen in de scene in 1984, gebeten door hiphop begon hij met beatbox en kan zo dus als één van de founding fathers van de beatboxscene in Belgie beschouwd worden. Vanaf 1997 begon hij als Dj, Beatcreator en later ook als MC voor Stitch. Een Merksemse rapgroep. Vanaf 1998 groeide hij door als Dj tijdens de ABN live optredens. Datzelfde jaar begon hij als MC bij de St. Andries Mc’s . In 2004 was hij de Winnaar van stadsklank met het “Tialekt” en in 2005 begon hij mee als MC bij Het Verdikt.

Scale is ondertussen uitgegroeid tot een volwaardig allround artiest en muzikant/beatboxer, een tekstschrijver die zich zowel waagt aan theater, slam poetry, hiphop, songwriting, live impro, DJ, …………

Ondertussen al gehoord bij o.a:
De Vlaamse Opera / KVS (Bezette Stad) / Theater Froe Froe (CJ Benji en Love in Babylon)/ Filharmonisch orkest Vlaanderen /Ketnet/ Phillibustas / Praga Khan / Daan / Zap Mama / El Juntacadavres /Moodlex / Superdiesel / X Factor / Hakim’s of Comedy / Karkarkar / Les Tambours Du Bronx

Verschillende Mc,- en Beatboxbattles zowel als deelnemer als host en jury…,
Op het WK beatbox 2009 in Berlijn gaf hij een showcase beatbox.

Te gast bij JIM, TMF, De rechtvaardige rechters, Thé Lau, Tommy Hilfiger, Nike, Het Paleis, Muzikantendag, Night of the Fight, Camden,, Filharmonisch orkest Monaco, RITS…

Workshops Beatbox/Mc/Dj/Tekst schrijven voor jeugddiensten, festivals, Trix, …

Organisator van Hoge Sferen lage Landen ( BE/NL Hiphopfestival) en mede organisator van het Belgisch Beatbox Kampioenschap

Scale speelt vandaag de dag bij de groepen El Juntacadaveres, Karkarkar, Sint Andries MC’s en speelde o.a. voor Gothan Project en de soundtrack van Saskia de Coster haar “Mental Movie”.
Hij maakte tunes voor Ketnet en Eén…

Na 2013 was deze veelvraat bezig met het samenstellen van de muziek voor “Michael Essien I wan’t To Play As You” / optredens met KG (Sint Andries Mc’s) / het voorbereiden en organiseren van het BK Beatbox / een eigen Theaterstuk tegen het einde van het jaar…. en natuurlijk optreden n.a.v. de eerste CD van El Juntacadaveres!

Eind 2014 kwam zijn solo CD “DAG DAGELIJKSE DINGEN” die in RifRaf als een klassieker werd bestempeld en die zorgde voor een uitverkocht Theater Zuidpool.

Ondertussen speelde hij op het Sziget festival met El Juntacadaveres (bezig aan een 3de plaat) en verzorgde hij de soundscape van de herdenking van Verdun (Frankrijk olv. Volker Schlöndorff) samen met Les Tambours Du Bronx.
De sfeer voor de nieuwe roman van Jeroen Olyslaegers “WIL” zal van de hand van Scale zijn en kan je live meemaken in de Roma op 31 augustus 2016.

En…
Het beste moet nog komen!

Stay tuned!

Gelijkaardige berichten