In 1990 richtte Peleman samen met twee schoolvrienden de groep Ashbury Faith op. In een tijdspanne van acht jaar maakten ze drie albums. In 1998 besloot hij om te stoppen met dit project waarna hij nog meespeelde in andere groepjes, waaronder The Paranoiacs.

In 1999 kwam Peleman met een nieuw initiatief, de nu nog altijd actieve rockgroep Camden. In 2001 brachten ze hun eerste full-CD uit, Miscellaneous. Camden bracht drie albums uit. In 2001 startte Axl samen met Luc De Vos en de overige leden van Ashbury Faith het gelegenheidsproject Automatic Buffalo. Peleman speelde ook basgitaar bij De Kreuners.

In 2007 schreef hij zijn eerste album in zijn moedertaal, het Antwerps, getiteld Dagget Wet (gouden plaat). In 2009 volgde In’t Gezicht. Op 29 maart 2011 kwam Volksliekes uit, een zijsprong maar nog steeds in het Antwerps: een boek mét CD vol bijna vergeten Antwerpse volksliedjes met illustraties van Fred Bervoets.

In 2012 is Peleman het gezicht voor de campagne van Broederlijk Delen. Die campagne komt op voor de mensenrechten in Zuid-Amerika en gaat in tegen ongeoorloofde mijnbouw.

in 2013 verscheen de 2e versie van Volksliekes.

eind 2015 ging hij met 4 jonge kerels samenwerken, de hiphop groep Nomobs.” “Axl Peleman”

Gelijkaardige berichten