Dirk Vranken en Marijke Baum zijn al zo’n vijftien jaar bezig met straattheater en poppenkast voor volwassenen. Op een gegeven moment begonnen ze bij de stukken voor ‘De Zwarte Kat’ liedjes te schrijven en zo ontstond, met enkele bevriende muzikanten, een orkestje rond hun theaterverzinsels.

Diezelfde vrolijke muzikanten riepen zo’n vijf jaar geleden, op een vrolijke caféavond, De Capibara’s in het leven. Er zouden drinkliederen geschreven worden op melodieën die we zelf bedachten of op oude traditionals. Het uniform moest zwart en rood zijn.

Sindsdien luisterden we in het Antwerpse verschillende festivalletjes, evenementen, straat-en familiefeesten op. Elk jaar kom je ons rond 5 januari met rijkversierde kronen tegen  in de straten van Antwerpen-stad waar we een driekoningenlied voor voorbijgangers zingen.

De Capibara’s zijn :

De Lawijtcapibara : tekst, muziek, zang en bas.

Dirk Vranken is directeur in een basisschool in Ekeren. Hij verzorgt in het weekend voorstellingen in Poesjenellentejater Straffen Toebak en speelt ook basgitaar in de coverband Le Ménage. Hij woont in Mariaburg.

Den Tokkelcapibara : leadgitaar, banjo…(en alles wat snaren heeft)

Guy Reulliaux werkt bij Bayer. Al heel jong leerde hij gitaar spelen en bleek daar virtuoos in. Hij speelt in het pop- en jazzensemble van de muziekschool van Ekeren. Guy woont in Ekeren.

Den Blaascapibara : klarinet

Carl Verlinden is vertegenwoordiger. Hij is actief bij de vrijwillige brandweer van Stabroek. Hij woont in Kalmthout.

De Knutselcapibara : gitaar, zang

Koen Mermans is kleuterleider in een school in Ekeren. Hij is een echte ‘Handige Harry’ en houdt van klussen. Hij speelt ook in de band Jeremia’s. Koen woont in Ekeren.

Het Capibarawefke : zang, pecussie.

Marijke Baum is onderwijzer in een school in Ekeren. Ze staat Dirk Vranken bij in Poesjenellentejater Straffen Toebak. Ze is ook actief bij Tutti Fratelli van Reinhilde Decleir. Marijke woont in Antwerpen Noord.

Reserveren kan op 0499 26 06 27 of op marijke.baum@telenet.be

Gelijkaardige berichten