In de jaren ’60 begon Serge Van Oppens in verschillende rockbandjes, oa als Ricky Evans & the Dreamboats, The Apache, enz. Uiteindelijk met “Vakantiemeisje” kwam hij als “Antwerpse zanger SERGE” (onder de hoede van Tim Visterin) pas echt tot leven. Het zingen in die ’taal’ zou hem nooit meer loslaten. Het doorkruist ook zijn andere muzikale wegen, daar waar

Serge in verschillende talen zong, doch dit dan weer onder de artiestennaam Tony Condor.

In elk van die genres bleef hij steeds eigen composities zingen, maar hij schreef ook voor vele andere artiesten en groepen zoals voor the Pebbles, Rita Deneve of werkte mee aan enkele grootsten van Will Tura. Een vierhonderdtal eigen nummers kwamen van zijn hand.

Midden de jaren 1980 kwam Serge een grote liefde tegen in Rita Snoekx (waar hij tevens een dochter bij kreeg); die als bij wonder ook goed kon zingen, zo vormden ze het succesvolle duo SERGE EN RITA. Ze namen singles, lp’s en cd’s op waarvan alles samen enkele tienduizenden werden verkocht. Het noodlot sloeg toe toen Rita plots overleed op 18 augustus 1998. Doch trouw aan zijn Antwaarps ging Serge verder met het bezingen van toestanden, de geschiedenis en het dagelijkse leven van en in Antwerpen.

Serge Overleed op 06 Oktober 2014 ten gevolge van Keelkanker

Op 13 Maart 2015 werd er in AMi, Antwerpen een Ode Avond georganiseerd voor Serge, wat in februari 2016 resulteerde in een cd als ode aan Serge En Rita.

Gelijkaardige berichten