De Pikkedieve,
ontstaan in Juni 2021, maar eigenlijk moeten we teruggaan naar Maart/April 2020
inderdaad, de eerste coronagolf, en het thuiszitten werd al snel vervelend…..
Glenn Pellis (het manneke van dees webstekske) had zich beziggehouden met wat nummers in te studeren van zijn grote voorbeeld Katastroof…. maar aangezien hij geen zanger is, zocht hij iemand om het nummer ”Weerzien” (Van Jos Smos) in te zingen.
Zogezegd en zogedaan…. Oproep op Facebook, na enkele reacties kwam er dan eindelijk toch iemand af met een opname, en dat was Marc Stalmans.
Het werd online gezet op de sociale Media Kanalen, en het werd ook is gespeeld in het Antwerpse Programma Oep Trot te Radio Expres.
Nu iets meer dan een jaar later Juni 2021, Zijn beide heren terug samengekomen om te gaan repeteren en te gaan optreden.
Het Repertoire was eigenlijk heel simpel, In ’t Antwaarps, en de meeste nummers van Andere Antwerpse Artiesten en groepen, zoals dus bijvoorbeeld Katastroof.
De Naam die gekozen werd lag voor de Hand, iets plezant, en dat ook betrekking heeft tot ons repertoire… Just…. De Pikkedieve.

op 8 augustus 2021 werd er voor het live buitengekomen met enkele nummers, op een prive verjaardagsfeestje van Glenn.

ergens in Maart 2022, Deden Marc en Glenn mee met de opname/jam Sessies van Steven Boers zijn nieuw Project: Stef & de Tong
Daar kwam Glenn, Drummer Victor Boers terug tegen, en wist dat hij zonder groep zat en graag terug wou drummen in groepsverband, de rest werd al zeer snel geschiedenis
vanaf April 2022 werden de Pikkedieve een volwaardig trio
vanaf Mei 2022 werd er zelfs sporadisch Bassist Hubert Coucheir toegevoegd.
Einde van de zomervakantie werd op dezelfde wijze Werner Cools toevoegd als Elektrische (solo) gitarist
beide heren spelen al samen met Glenn bij ‘T Zèn Waai
en Marc viel al eerder eens in bij ‘T Zèn Waai

Zo bleft alles toch in de (Muzikale) Famille!

Pagina op Facebook: De Pikkedieve (facebook.com)

Gelijkaardige berichten