Katastroof
Katastroof brengt op 9 september een nieuw album uit : Zottekot

Zottekot
Katastroof bestaat 45 jaar, en bracht ondertussen al een 30-tal albums uit. De laatste plaat dateert al van 2018, dus het werd hoog tijd om nieuw werk aan’t oeuvre toe te voegen.Zottekot verschijnt op 9 september op CD en de digitale platformen, en wordt op die dag voorgesteld tijdens ‘45 jaar Katastroof’ op de Dageraadplaats in Antwerpen‘Oude rot’ Jos Smos bewijst dat hij zijn creativiteit nog niet kwijt is, en tekent voor de meeste nummers, maar ook de nieuwelingen Wout Stout en Eli Droge Keli tonen dat ze hun ei kwijt kunnen onder de Katastrofale noemer.

Dit resulteert in de meest gevarieerde plaat van Katastroof ooit met 23(!) nummers met de gekende Katastroof-thema’s, en waar, meer dan ooit, genre-overschrijdend wordt gewerkt, naast de gekende folk-sound, zijn er onder andere ook balladesrocknummers, en songs die niet onder een noemer zijn te vatten, te vinden.
 Jos SmosJos Smos:

Die 2 jonge gasten bewijzen dat ze het Katastrofale gedachtengoed helemaal begrijpen, verschillende songs van hun hand konden gerust op een van onze eerste platen hebben gestaan. Maar Katastroof zou Katastroof niet zijn als we toch stevig buiten de lijntjes kleurden van wat er van ons wordt verwacht.Eli Droge Keli
Eli Droge Keli: 

Alles is analoog ingespeeld, zonder geprogrammeerde drums, bassen of beats. We hebben ons volledige instrumentarium boven gehaald, mandolinesbanjoskeyboards, zelfs een gong… en we verdeelden spontaan wie op welk nummer wat inspeelde. Zo spelen zowel Wout en mezelf gitaarsolo’s en baslijnen, misschien zelfs een unicum in de muziekwereld. 
Wout StoutWout Stout: 
We merken elk weekend op onze optredens dat Katastroof nog heel populair is, en iedereen de nummers woord voor woord kan meezingen. Of er nieuwe evergreens als ‘Zuipe’ of ‘Met de wijven niks as last’ op deze plaat staan, laten we over aan de fans, maar we zijn er gerust in dat het album trots mee in het rijtje van de overige 30 CD’s mag staan. De vertrouwde Eastfield-studio was tijdelijk niet beschikbaar, dus de meeste opnames gebeurde bij MC Home Studio van Miguel Costermans, die de 3 chaotische breinen in goede banen trachtte te leiden en zelf ook enkele instrumenten inspeelde.Miguel:
Ze kwamen binnen met wat ruwe demo’s en ideeën, en geleidelijk aan zijn er dan instrumenten aan toegevoegd, ik denk niet dat ze eigenlijk gerepeteerd hadden. (lacht).45 jaar Katastroof & voorstelling Zottekot

9 september 2022
Dageraadpaats Antwerpen 
Vanaf 17u
Katastroof - Dageraadplaats
Zottekot verschijnt via CNR records op 9 september op CD en op de digitale platformen. Het album wordt voorgesteld tijdens ‘45 jaar Katastroof’ op de Dageraadplaats in Antwerpen.  De festiviteiten beginnen om 17 uur met een eerste optreden van Katastroof, gevolgd door een aantal gastoptredens, uiteraard allemaal artiesten in het Antwaerps dialect.
Katastroof - bier
Er zal ook een nieuw biografieboek worden uitgebracht en er zijn er nieuwe t-shirts beschikbaar.

En als klap op de vuurpijl: de lancering van een Katastroofbier van hoge goesting!
Verkrijgbaar tijdens het Jubileumconcert in de omringende kroegen op de Dageraadplaats tijdens het event.
TracklistPissen in de poempbak (tekst en muziek: Jos)
Terug naar ons moeder  (tekst en muziek: Wout)
Puur Natuur (tekst en muziek: Eli)
Een Trioke (tekst en muziek: Jos)
Ik hou me ni bezig met later (tekst en muziek: Wout)
Alleen vannacht (tekst en muziek: Eli)
Oep’t gemak (tekst en muziek: Jos)
Blik oep oneindig en verstand oep nul (tekst: Jos, muziek: Eli)
Boven de wolken (tekst en muziek: Jos)
Vasecto-miekes (tekst en muziek: Wout)
Vanavond gaat het lukken (tekst en muziek: Eli)
Taentwaerps lieke (tekst en muziek: Wout)
Pensjoeng (tekst en muziek: Jos)
’s Nachts (tekst: Jos & Zjuul, muziek: Jos)
Het Beste (tekst en muziek: Jos)
Iedereen wordt volwassen (tekst en muziek: Eli)
De matras van ’t Stad (tekst en muziek: Eli)
Schatke on wa denkte (tekst en muziek: Wout)
De Gluurder (tekst en muziek: Jos)
Leven zonder a (tekst en muziek: Eli)
Handjesvol (tekst en muziek: Wout)
Sloppel Pa, sloppel Ma (tekst en muziek: Jos)
Gigolo-jig (tekst: Jos, muziek: Eli)
Jos Smos:
zang, akoestische gitaren, tenorbanjo, trekzak, tin whistle, wasbord.
Eli Droge Keli:
zang, akoestische en elektrische gitaren, basgitaar, fretless bas, mandoline, ukulele, tenorbanjo.
Wout Stout:
zang, akoestische en elektrische gitaren, basgitaar, mandoline, keyboards, geluidseffecten, gong.
Gastmuzikanten
Miguel Costermans : percussie en verschillende instrumenten
Kevin Van Stayen : viool
Kristof Goossens : drums
Gelijkaardige berichten