NIEUW ALBUM VAN EX-KATASTROOF ZANGER STEF BEF WERD LIVE OPGENOMEN TIJDENS EEN JAMSESSIE MET 22 MUZIKANTEN. 

STEF & DE TONG VECHTEN TEGEN DE BIERKAAI

Post-Katastroof

Nadat hij vorig jaar onder veel media-aandacht de beruchte band Katastroof verliet, zat Steven “Stef” Boers niet stil: naast zijn werk als kunstenaar en auteur, begon hij ook een solo-carrière als Stef & De Tong, een knipoog naar zijn oude pseudoniem Stef Bef. 

Stef & De Tong debuteerde met het anti-oorlogslied “Mijnen Oorlog” dat lovende kritieken kreeg. Even later volgde de onverwacht romantische single “Dat het Liefde is” en nu is er dan het eerste album, getiteld “Tegen de Bierkaai”.

Een lange jamsessie

Het album “Tegen de Bierkaai” ontstond uit Stefs ondertussen bekende experimenteerdrang. Stef huurde een weekend lang de Rockstar Recording Studios af en nodigde via social media alle muzikanten uit die zin hadden in een marathon-jamsessie. In de studio was het een komen en gaan van muzikanten die nooit eerder met elkaar musiceerden. Producer Steven Hendrickx had de handen vol om de steeds wisselende bezetting, maar sloeg er desondanks in om 20 mooi afgewerkte tracks af te leveren. 

In de studio speelde Stef zijn liedjes eenmaal voor en dan werd er gewoon live met de ad hoc-band opgenomen. Vaak was zelfs de eerste take direct raak. De opnamen klinken energiek en authentiek en er werden achteraf geen overdubs gedaan.  Je hoort dan ook het plezier van de muzikanten, die op dat moment voor het eerste sinds de lockdown terug konden jammen. 

Opvallende albumhoes

“Tegen de Bierkaai” verwijst niet alleen naar een van de songs op het album, maar ook naar het knokken van artiesten om een carrière terug op de rails te krijgen. Op de opvallend hoesfoto van fotograaf Vincent Schampaert zien we dan ook hoe Stef er dankzij grimeuse Amber Verbueken uitziet alsof hij tegen die bierkaai vocht… en verloor.

Link tussen verleden en toekomst

Stef: “Dit album is een ei dat ik nog kwijt moest, voor ik verder kon. Een link tussen mijn verleden bij Katastroof en de muziek die nog komen gaat. Het is een mix van liedjes die ik de laatste 20 jaar schreef. Sommigen ervan zijn al Katastroof-klassiekers, anderen zullen voor velen dan weer nieuwe ontdekkingen zijn.” 

Streaming én CD

“Tegen de Bierkaai” is vanaf 14 juli overal te streamen. Er komt ook een beperkte oplage op CD, intekenen daarvoor kan via de website stefendetong.be

Promosingle

Stef koos voor de dansbare single “Dada” als eerste single: een funky nummer met een absurde tekst over de kunststroming die bekend staat als het “Dadaïsme”. Meteen ook een verwijzing naar Stefs andere carrière als kunstenaar. Deze opname was de eerste take van “Dada” en die stond direct als een huis!

Bestel het album Nu!
Cd Kost 15€ en zal 20 nummers bevatten

Gelijkaardige berichten