Na 16 jaar toeren in Vlaanderen en Nederland met de Rockabilly groep Lust-Off, is Luc Van den Bergh, alias LuCash, nog steeds actief bezig met muzikale projecten.

Dat hij een enorme bewondering heeft voor Johnny Cash is alom bekend. De invloeden van deze countrylegende en tevens de voorloper van de Rockabilly, is dan ook heel vaak terug te vinden in zijn muziek. Naast het Engelstalige repertoire is LuCash in het najaar 2015, gestart met een nieuw project dat een mix brengt van Engels- en Nederlandstalige nummers, of beter gezegd “Aantwaarpse” nummers, geïnspireerd op bestaande songs van Johnny Cash, Carl Perkins, The Beatles, e.d., met telkens een persoonlijke interpretatie van de originele teksten.

Bij deze willen we ook nog Axl Peleman bedanken voor de positieve reacties die we mochten ontvangen betreffende onze Nederlandstalige covers (Pa, Dagget Wet,…) en de vertolking van enkele Johnny Cash nummers.

Sinds 2018 treedt LuCash voornamelijk op als solomuzikant, of wordt hij vergezeld door The Boy Wonder of the Big Beat… Stephane Goossens!


www.lucash.one

LuCash en his big beats

Bandleden
 • Luc Van den Bergh
  • Leader van de groep, akoestische gitaar en zanger/tekstschrijver
 • Luu Perkins
  • Elektrische gitaar
 • Victor Herrewijn
  • Contrabassist en degene met ”de grootste”
 • Stephane Goossens
  • drummer/percussionist, backings
Gelijkaardige berichten