Halverwege de jaren 80 begon Winand Van den Bergh (Antwerpen, 06/06/1966) onder impuls van Wannes en Ed Kooyman Antwerpse liedjes te spelen.

Samen met accordeonist Paul Vanduren speelden zij Antwerpse luisterliedjes. Omdat z’n voornaam origineel genoeg was, werd er niet naar een groepsnaam gezocht, maar gewoon opgetreden onder de naam WINAND.

1 singeltje is hieruit eind jaren geboren. “De Vrijdagsemart/Antwerpen, ik mis oe zo” werd in eigen beheer uitgegeven.

Een verhuis naar het verre Limburg zorgde ervoor dat Winand de gitaar opzij had gelegd tot hij voor de herdenkingsavond van Serge en Rita op 13 maart 2015 door de organisatoren terug opgevist werd.

Onder impuls van Glenn Pellis heeft Winand sindsdien regelmatig opgetreden. Er werd gewerkt aan nieuw materiaal zodat Winand na een lange pauze er weer stond.

In 2019 werd voor het eerst terug opgetreden met een voltallige groep. Het eerste optreden, maart 2019, in ‘t Tafeltje Rond, nog als trio, met Monique Van den Bulck op fluiten en klarinet, en terug met oude metgezel, Paul Vanduren op accordeon en bas.

Kort daarop werd het trio een kwintet. Aangevuld met Lars Pelckmans op gitaar en Kid Totté op percussie, werd in de zomer van 2109 het festival ‘Pulptuur’ in Kapellen onveilig gemaakt. En in september ging La Pipe d’Anvers voor de bijl. Alle info over het verleden en de toekomst van ‘groep Winand’ kan je vinden op http://www.winand-liekes.be .

Gelijkaardige berichten