Rob Stafford, sinds 1977 beter bekend als Rob de Snob die toen mee de groep Katastroof oprichtte.

Zijn muzikale loopbaan nam een aanvang in 1966 met de oprichting van de popgroep The Diavolis en kort daarop The Sjivagos.
Later leerde hij basgitaar bespelen bij Flashback, maar ook deze band was slechts een kort leven beschoren.
Vervolgens ging hij als (contra-)bassist aan de slag bij Jacky Lack & His Stupid Fellowsen trad hij bijna wekelijks op in Wallonië.

In 1973 komt het tot een ommezwaai wanneer hij beïnvloed wordt door de kleinkunst en liedjes begint te schrijven in het Vlaams en het Antwerps.
In 1974 ontmoet hij Jos Smos, toch duurt het nog tot 1977 alvorens onder invloed van Rob Stafford de mannen van Katastroof een eerste maal samenkomen om te repeteren.
Hoewel aanvankelijk slechts een eenmalig project, groeit de groep uit tot een begrip. Desondanks kregen hun nummers zelden airplay op de nationale radio’s.

In 2005 verlaat ‘De Snob’ Katastroof om samen met acteur Arthur Reijnders (o.a. bekend van het televisieprogramma Schuif Af) te toeren. Het duo bracht een mengeling van cabaret, kleinkunst en sketches aangevuld met zeemansliederen.

Daarnaast was hij syndicaal actief bij het ABVV.
Anno 2016: Rob volgt een serieuze cursus voor het schrijven van kortverhalen, hij zou hiermee naar buiten willen komen, optredens doen voor een 40 tal personen, dit in een programma van +/- 45 minuten, kortverhalen brengen afgewisseld met enkele eigen nummers

discografie:

  • Full cd  Rob Snob: in ’t Vlengels (vloms en engels) (1997)
  • Ga naar de (Antwaarpse) pont, op de cd: Ode Aan Antwerpen
  • single met Lode De Ceuster: Vrienden/ballade van de verdraagzaamheid (nerderlandstalig)
  • single cd met Dynamite: De Pizzadans
Gelijkaardige berichten