1964, Marcus werd geboren in Mortsel, in een gezin waar altijd muziek opstond, waar dat vader gitaar speelde, moeder en en de bomma alle liedjes van de radio mee kon zingen, en de bompa zich uitleefde op zijn accordeon.

Op 5 jaar ging Marcus naar de muziekschool in Ekeren voor 4 jaar notenleer en zang, om daarna te starten met privéles en muziekschool voor klassiek gitaar. Maar, op 11 jaar, werd door kinderreuma da gitaarspelen minder gemakkelijk. Maar Marcus gaf niet op om zijn vingers soepel te houden door steeds maar te willen blijven gitaarspelen… Die periode ontdekte hij de muziek van o.a. Neil Young, Simon & Garfunkel, Alan Parsons project, Mike Batt, … en in “eigen taal” klonk de muziek van o.a. Boudewijn de Groot en Will Tura.

Tussen de gitaarsnaren en gebalkte noten had Marcus ook oog voor de piano. Zodra hij mocht, ging hij op de toetsen duwen tot er iets uitkwam. Zo schafte hij op latere leeftijd een keyboard, kreeg een workstation cadeau, en leerde zichzelf spelen. Om zo goed mogelijk piano te kunnen spelen is hij nog gaan bijscholen in de toenmalige “Rockschool” in Kapellen.

Wat hem nu ook vooral fascineert en bezighoudt, is de uitwerking van de frequenties op het lichaam. Intuïtief afstemmen, zingen en musiceren. Zo ontstond er een weg naar medicine songs, mantra’s, keelzang, soundhealing, … Met een holistische, spirituele, sjamanistische visie verkent hij nog steeds zichzelf en deze grote ronde planeet met de meeste kinderlijke verwondering. Met liefde voor muziek, mandala, kunst, healing en het geschreven woord verspreidt Marcus graag wat er in zich omgaat. 

Met de gitaar en op basgitaar heeft hij eerder dikwijls in groepsverband gespeeld. Verschillende groepjes zijn gepasseerd, zowel met eigen werk als covers. Na vele levens en dit leven zoveel genres gespeeld te hebben, besloot Marcus om “naakt” te gaan. Pure muziek te brengen, akoestische gitaar en de stem. De groei is voorzien met percussie en mondharmonica.
Door in deze nieuwe zone te starten is het bovendien een nieuwe start, ook om zich ermee te laten horen dan alleen maar aan de vrienden.

Door alle ervaringen en verlangens waarmee de uitdrukking wordt samengesteld, én de diepgaande teksten, lijkt er wel een nieuwe vorm van kleinkunst geboren te zijn. Luisterliedjes om mee te zingen, die aansporen om eens stil te staan bij meer dan de gekende details in het leven…

enkele Antwaarpse nummers zijn: Waai zen liefde, alles komt goe, troost en vreugd, ontspandana, watatoememai

Gelijkaardige berichten