De roots van HalfZeven doenker liggen in Antwerpen, en dat is eraan te horen! De teksten staan dan ook centraal in onze muziek, en hoewel een danspasje nooit misplaatst is moet je vooral naar de teksten luisteren. 

Geen onderwerp is taboe, en met alles kan gelachen worden.  Nochtans voelt Leadzanger Jimmy, al is dat eerder bij uitzondering, zo nu en dan eens de drang iets deftig te verkondigen.  De muzikanten ondergaan dit dan gedwee met het vooruitzicht op de volgende kolder.

Jimmy smukt bovendien onze optredens op met verhaaltjes en bindteksten die vooral hemzelf typeren: soms wat pikant maar nooit teveel gekruid.

De prehistorie: Of wat er allemaal aan vooraf ging

Het was het jaar 2000. Jimmeke ’t Slimmeke hield het na 22 jaar bij de Antwerpse volksgroep Katastroof voor bekeken.  Na nog 1 jaar solo te hebben opgetreden kwam hij (louter toevallig naar het schijnt) wat muzikanten tegen, en zoals dat gaat onder muzikanten wordt er vooral over vrouwen … heu, muziek gesproken.

Er werd een nieuw repertoire opgesteld in het sappige Antwerpse dialect, doordrenkt van de nodige humor. Tijdens de opname van de cd “”Volle maan”” werd Alain gevraagd als pianist en arrangeur. Hij bleef niet alleen aan de toog plakken maar eveneens aan de groep en beroert er zowel de witte als de zwarte toetsen.

Na wat wissels kwamen Karl Zosel (bas) en Ronny Schoonis (drums) de groep vervoegen en zij vormden de stuwende ritmesectie van Halfzeven Doenker. Ondertussen werd de gemiddelde leeftijd van de groep verlaagd door de komst van een nieuwe en enthousiaste bassist Sam Pauwels.

Gelijkaardige berichten