Ronny is Geboren in het jaar 1946, te Antwerpen. In een muziek-vriendelijk gezin. Hij was pas 6 toen zijn muzikale opleiding begon: eerst bij een familielid en later ook op school. In die tijd speelde hij accordeon en blokfluit. In 1958 – hij was toen 12 – werd hij onherroepelijk gebeten door de rock ’n roll microbe en nam hij lessen bij Marcel Bossu, een bekende jazzmuzikant.

Toen Ronny 14 was, bracht Tim Visterin hem in contact met “The Jokers”. Deze groep had net een plaatselijk succesje gescoord. Met Ronny erbij begon de muziek van “The Jokers” flink te evolueren in de richting van indo-rock. Zijn arrangementen brachten deze gitaar-groep naam en faam in België, Nederland, Duitsland, Spanje, Japan en andere landen. De klankkleur is onnavolgbaar en vele hits liggen nog steeds bekend in het oor. In 1971 werd de groep ontbonden.

De periode na de Jokers:

Een andere muzikant van “The Jokers”, Jos Clauwers, opende samen met Ronny een studio voor audio opnames.  Daar deed Ronny zijn vakkennis op als geluidstechnicus, maakte arrangementen voor vele Vlaamse artiesten en werkte bij de opnames ook als studio-muzikant (gitaar). Bovendien werd hij gitarist voor “Trinity” en later basgitarist voor “The Pebbles”.

Ronny Sigo in ’t Antwaarps Circuit….:

In 1980 kwam Ronny samen met een Gentse vriend, Roland Verlooven, op de proppen met ”De Gantwerprappers” het was eigenlijk bedoeld als een grap, maar hun eerste single Poopeloo Poopeloo scoorde meteen. dit staat ook op enkele verzamel-cd’s. Na de Gantwerprappers deed Ronny ook tal van werk voor allerhande sportclubs, rolstoelsport, Voetbalclubs. Het was toen de trent van de Picturediscs, zeg maar Maxi-singels, hier zijn dan ook een aantal picturediscs verschenen, met telkens de medewerking van Ronny, en telkens Antwerpse liederen.

Ook de Horecasingers werkte Ronny aan mee, allemaal cafebazen die samen zongen, met de hulp van gewoonlijk een BV bij elke andere Picturedisc (later werden dat cd-singels). ondermeer Jacky Lafon, Jean Vyd, Gaston Berghmans, De Strangers…

In 2011 Liepen Ronny en Andre Appeldoorn, na lange tijd, elkaar tegen het lijf, al snel kwamen de strangers aan bod tijdens hun gesprek, en al snel werd en iets uitgewerkt in het Antwerps, wat de naam ”De Poesjenellen” Kreeg. iets antwerpser dan dat bestaan er nu eenmaal niet.

2016

Ronny geniet van zijn pensioen, al is hij nog altijd wel wat bezig met muziek.

Gelijkaardige berichten