De Antwerpse volksgroep d’Apsjaars is een dertigtal jaar geleden ontstaan op een camping in Zuid-Frankrijk. Daar ontmoetten Marc de Bie, Lode De Ceuster en Linda elkaar voor het eerst op een jam-sessie met vrienden.

Vanaf het eerste akkoord dat we samen speelden was de muzikale band gesmeed en enkele jaren later waren d’Apsjaars geboren. Wat begon als grap is uiteindelijk uitgegroeid tot een drie-koppige muziekgroep. D’Apsjaars brengen liedjes met een sociaal bewogen ondertoon, soms recht voor de raap, soms zeer poëtisch maar nooit zonder de nodige humoristische noot. Ook mooie ballads zijn ons niet vreemd. Die handelen gewoonlijk over onrechtvaardige toestanden en ontroeren de luisteraar.

Maar hoofdzaak blijft de humor.

Een optreden van d’Apsjaars is een mix van moppen, plezante en gevoelige liedjes en komische goochelnummers. Het programma is altijd avondvullend en dit tegen slechts een kleine artiestenvergoeding. d’Apsjaars treden op uit passie en als hobby zonder voor het grote geld te gaan.

Interview

In Oep Trot Deur Groét Antwarpe heeft Glenn Pellis op 17 november 2016 een interview gehad in de studio van Sanne FM.

[mixcloud width=””100%”” height=””120 px”” cover=””1″” mini=””1″” light=””1″” autoplay=””1″” tracklist=””1″” artwork=””1″” iframe=””true”” ]https://www.mixcloud.com/sannefm/interview-dapsjaars-oep-trot-deur-gro%C3%A9t-antwarpe-17-11-2015/[/mixcloud]

Gelijkaardige berichten