Lode De Ceuster is een oude rot in het vak. Als protestzanger in de jaren zestig werkte hij ondermeer samen met grote namen zoals Ferre Grignard, Jan De Wilde en Wannes (Wim) Van de Velde.

Na zijn eerste nummer “Yankee Go Home” uit 1967 kwamen er nog talrijke singles op de markt waaronder “Little darling Anna” (1967), “Bij ons aan de dok” (1976), “Van hard werken wordt ge moe” (1978), en “Zijn de mensen goed zot” (1981). In 1973 bracht Lode samen met de Merksemse Mereltjes een herwerkte (tweede) versie van het “Jommekeslied” van Jef Nijs uit.

Lode bracht in 1981 zijn eerste en enige solo-album ‘Lode de zingende dokwerker” op de markt maar verscheen ook op talrijke Vlaamse compilaties waaronder De Muze (1967) en met Ballade van Nonkel Pier op Neefsteeglied (1978).

Sinds de jaren 80  is hij met Marc De Bie en (vanaf 1991) Linda Mallentjer de groep D’Apsjaars begonnen.

In 2016 heeft hij een truckersong op de markt gebracht onder de naam Lee Custer.

Gelijkaardige berichten