In Augustus 1984 organiseerde men in Rijkevorsel een play-backwedstrijd, en kreeg Freddy het in zijn hoofd om daar ook eens aan deel te nemen, hoe langer hij erover nadacht hoe zekerder hij er van was dat dit het geschikte forum was om zijn (kwal)iteiten wereldkundig te maken, hij koos een liedje van katastroof (zuipen), verzamelde een zootje ongeregeld rond zich die hij grotendeels uit de spionkop van zijn favoriete ploeg zwarte leeuw recruteerde (Guido Seeuws, Benny Verdonck, Danny Sneyers, Rudie Van Meulder) en verzon een podiumact die er grotendeels uit bestond om tijdens het liedje zoveel mogelijk pinten achterover te kappen, er was dus goed over nagedacht…., hij vond ook dat ze zich moesten profileren als een op zichzelf staande groep, en bedacht met de nodige zelfkennis de naam HOPELOOS.

Het werd een fenomenaal succes, in een ijzingwekkende en bloedstollende finale klopten ze Danny de Munck in de strijd om de laatste plaats…..
Na dit gebeuren was hij zo moe, dat hij er toch even van moest bekomen, en verdween terug in de anonimiteit.

1990

In het jaar 1990 was hij ondertussen in Antwerpen beland, en op 1 van zijn nachtelijke zwerftochten belande hij in een kroeg waar hij zag dat er binnenkort een playbackshow werd georganiseerd, onmiddellijk kwamen terug herinneringen boven over die succesvolle periode van toen, en schreef zich prompt in, ook nu was het niet moeilijk om wat kerels van allerhande slag om zich te verzamelen,  Herman Kerstens, Kurt Demin, Alain Deweze, Wim Vanden Broecke zelfs vrouwelijke leden deden mee o.a Veerle Sabine en Katia en ook de keuze van wat ze gingen brengen was niet moeilijk te raden, katastroof natuurlijk. Hij besliste om een mix van allerhande katastrofale liedjes te brengen, in het reglement van de playbackshow stond nu wel dat een liedje 3 minuten mocht duren, maar volgens Freddy waren reglementen voor die andere deelnemers, en zeker niet voor hen, althans zo had hij het toch begrepen, resultaat een mix van een half uur! En die avond kwam hopeloos voor de tweede maal op een playbackshow terecht,en het scheelde niet veel of ze hadden hem nog gewonnen ook, de tweede plaats was het resultaat. nu was het hek van de dam met Herman Kerstens, Kurt Demin, Wim Vandenbroek, Filip Oleson, Karel Godet  en nog enkele trokken ze door het hele land en maakten de playbackshows onveilig, af en toe wonnen ze er zelfs eentje, alhoewel dit af en toe met de nodige steekpenningen gepaard moest gaan, af en toe zo om de paar jaar heeft Freddy wel is een idee, en nu was er weer dat moment, hij wou live gaan zingen HULP! Dus hij liet een bandopname maken van een paar nummers met alleen de muziek en voila nu konden ze ook meedoen aan de soundmixshow, wat een ellende….Strafste van al ook nu vielen ze af en toe in de prijzen, ze vielen natuurlijk ook op door hun degoutante manier van optreden die af en toe toch wel iets of wat schokkend was voor jury en publiek, dat ze ze ook wel eens een keer van’t podium gehaald werden mag dan niet verwonderd worden, Hopeloos trok het zich niet aan en deed gewoon verder, pure fun…

1991

Op een dag was er een show in Merksem, en ook hopeloos was natuurlijk van de partij, maar tot ieders verrassing was er nog een deelnemer die een lied bracht van katastroof, een zekere Kim De Scheerder die zich zelf begeleide op de gitaar tijdens de soundmix hij bracht het lied zuipen, hopeloos won deze soundmix en kim was tweede, hoeft natuurlijk niet gezegd dat Freddy enkele minachtende blikken richting kim stuurde. We vergeten natuurlijk wel even te vermelden dat er maar drie deelnemers waren…. enfin maar ze hadden toch gewonnen, door een speling van het lot komen de twee met mekaar in contact en het blijkt dat ze allebei dezelfde ziekelijke mentaliteit hebben en dezelfde waanzinnige ideeën. Ze besluiten om samen te werken en hopeloos sluit kim in de armen, er word begonnen met eigen liedjes te schrijven, de playbackshows worden afgezworen enkel nog soundmixshows, en de eerste optredens worden gedaan, vanaf dan is het hek van de dam, hopeloos teistert het publiek met hun soms eigenzinnige en brutale manier van optreden, ze veroorzaken soms wel wat deining maar over het algemeen word het toch geapprecieerd. de groep bestaat in die periode uit Kim De Scheerder, Donckers Freddy en filip oleson, er komt ook nog een korte periode met een vrouwelijk groepslid Peggy Pauwels waar zelfs nog een tweede groepje mee word opgericht , “”moet kunnen”” heet deze groep, maar blijkbaar kon dat toch echt niet, er werden plannen gemaakt voor singels en cd zelfs wat opnames gemaakt, maar ze werden toch maar weer in de koelkast gestoken; enkele jaren zal Hopeloos bestaan uit Donckers Freddy (de enige overlevende van de originele bezetting) Kim De Scheerder en Peggy Pauwels.

1996

Omdat iedereen met iets anders bezig was, ( achter de wijven zitten, kindekes maken)en ook wegens tijdgebrek werd er dat jaar het laatste optreden van hopeloos gegeven, de groep werd opgedoekt, de mannen verloren mekaar uit het oog, en niemand zou nooit nog van hopeloos horen althans dat dacht men….

2003

Maar…. op een dag kreeg Freddy (eindelijk) nog eens een inval, hopeloos had tal van liedjes geschreven en die lagen daar maar te liggen, dus zei hij als ik die nu eens op een cd smijt klinkt het niet dan botst het maar, uiteraard wou hij dat niet alleen doen dus begon hij een speurtocht naar die andere leden van het toenmalige hopeloos, toen Filip uitgelachen was nadat hij het voorstel hoorde, ging Freddy op zoek naar Kim, waar had die zich verstopt, na lang zoeken kreeg hij eindelijk het adres te pakken, hij stuurde een telegram en ja hoor ook Kim zag een reünie wel zitten, van Peggy was geen Spoor meer terug te vinden…er werd terug gerepeteerd, nieuwe liedjes geschreven, terug instrumenten aangekocht, (de vorige hadden ze gebruikt als brandhout.) ze bereiden zich voor op een nieuwe start.

2004

En hopeloos was terug de eerste optredens werden gedaan , in maart kwam de eerste singel uit: helpt mij/ik zen ’t altijd gewest, ik heb ’t altijd gedaan, waar zelfs een wedstrijd aan werd verbonden met gratiz.be gevolgd door een minicd met liedjes over kerstmis, getiteld karstmis in den bak

2005
in 2005 groeit het aantal optredens, de ambitie is ook om een fulcd op te nemen met als eerste werktitel “”hopeloos herboren”” nadien word de titel veranderd in “”zever in pakskes””
maar de opnames worden wegens tijdsgebrek voorlopig uitgesteld

2006

Vanessa de vrouw van kim bevalt van een tweeling
wat voor de 2 mannen toch wel veel belangrijker is dan hun optredens die ondanks hun weinige repetities beter in kwaliteit worden

2007
verschillende projecten staan op stapel, den hopeloze demo wordt uitgebracht, dit is de voorbode van de singel schoonmoeder, de opnames van de cd zever in pakskes is bezig en opgenomen, Hopeloos viert ook mee het 30 jaar bestaan van katastroof! Het ontstaan van onze groep indachtig is dit natuurlijk geweldig  er wordt ook serieus werk gemaakt van de website, en verder doen we nog altijd onnozel

2008

Op 26 April verrast hopeloos iedereen met op het optreden van 5 jaar tijdzat een derde groepslid aan te kondigen, verloren dochter Peggy Pauwels keert terug naar haar oude stal, al snel is duidelijk dat dit een aanwinst is, uiteraard kreeg ze een warm welkom van Freddy en Kim zoals uit onderstaande film blijkt…verder wordt op Atv meegedaan voor een nieuwe ode aan Antwerpen, onze inzending wint niet maar een korte tv-opname op Atv lukt nog net, nadien wordt onze bijdrage Groot Antwaarpe uitgebracht op Een verzamelcd,Kim wint ook de tweede plaats van de cultuurprijs van eeklo met het liedje De superpappa.

2009

18 Augustus 2009: 25 jaar HOPELOOS…….

in het jaar dat we 25 jaar bestaan slaagt Hopeloos erin om 2 liedjes in de hitparade te krijgen, Dode Hoek en Karstmis in den bak, met Dode Hoek kregen we heel veel mediaaandacht, Gazet van Antwerpen, Het nieuwsblad, laatste nieuws enz.. zette zich achter het project evenals de tvzenders atv en avs kregen Hopeloos op bezoek, AVS was ook geintreseerd in ons Lied Bloed geven, Kerstmis in den bak dat opnieuw werdt uitgebracht blijf 5 weken in de Hitparade, met als hoogste notering de 14de plaats.

2010

Het jaar is goed begonnen met tv en radio2 optredens over het lied meetjesland, en eindelijk zal hij er dan zijn 2 full cd’s ZEVER IN PAKSKES EN HOPELOOS LIVE! en het voornaamste is we amuseren ons nog altijd…


Vandaag de dag bestaat Hopeloos 32 jaar! en ze staan er nog steeds, ondertussen al enkele jaren als Trio
Peggy, Kim en Freddy .
men denk ook eindelijk aan die veel beloofde cd met als titel: Zever in pakskes!
zou hij eindelijk afraken in 2016 of niet?

Gelijkaardige berichten