Marc Mens (Marc Morlock) (14-11-1951 te Wilrijk, België). Op 14-jarige leeftijd was hij een bassist en songwriter in een popband. Zijn eerste opdracht was bij de band Early Christian (Met Frank Pauwels de drummer) die slechts 1 plaat uitbracht. Marc was toen 17 jaar. Na het vervullen van zijn legerdienst stapte hij in de hard-rock band Jinx die 4 platen uitbrachten. Vervolgens stapte hij in de Nederlandse band Splendid.

Op de leeftijd van 28 jaa (1982)r was Marc het touren moe en wou hij enkel nog schrijven voor andere artiesten. Toen hij Faire L’amour schreef vroeg de platenmaatschappij om het zelf te zingen. Het liedje werd een hit en Marc-Morlock-de-zanger was geboren.

Twee jaar na “”‘Je suis Content””‘ (zijn meest succesvolle lied in het Frans) was hij het touren weer beu. Hij startte de platenmaatschappij en gelijknamidge studio-band: Fade-out. Hierover zegt hij zelf “”Ik denk dat ik een fout heb gemaakt door me te concentreren op het schrijven van liedjes en niet op de promotie””.

Met Pif Pouf Paf werden er Antwerpse teksten gezet op bestaande nummers van Marc Zelf
Het was een studio-project, er werd nooit live opgetreden met Pif Pouf Paf

3 singles zijn een feit:

  • Wa doede eraan/doe na is normaal schat (1991)
  • Zot van A (1990)
  • Die schonen tijd van vruuger/Fever (1990)

alsook zijn er nog enkele nummers uitgekomen onder een andere naam:

  • De pinguins: – Maske van den buite (1984)
  • De Belgen: – Wij Gon Nor Spanje/’k zin het ni mier zitten (1982)
  • Marc Morlock: -Waar is t WC madam

op EP:

  • de zingende vuilnismannen: van De Mannen van de Pacht (1995)
Gelijkaardige berichten